U kunt ons volgen op Instagram. Hier delen we onze mooiste foto’s, tips en een blik achter de schermen.

instagram@JSTWoodworks
 

Over JSTWoodworks

'Een natuurlijk kunstwerk met een levend verleden'

Het ontstaan

JST Woodworks

JST Woodworks ontstaat wanneer Joost in 2015 zijn vrouw verliest en ter nagedachtenis een vogelhuis bouwt. De positieve reacties brachten Joost ertoe om deze ‘gedenkhuisjes’ ook voor lotgenoten te maken. Sindsdien bouwt hij onder de naam JST Woodworks unieke en kunstzinnige memorial vogelhuisjes die dienst doen als mini urn. Inspiratie voor het ontwerp komt vanuit de Amsterdamse Schoolstijl, Gerrit Rietveld en de Memphisgroep.

Materiaal

100% gerecycled hardhout

JST Woodworks maakt de gedenkhuisjes van hardhout dat uit het afvalproces wordt ontnomen. Door het gebruik van hardhout ontstaat een duurzaam vogelhuis. Tezamen met het gebruik van natuurvriendelijke materialen zijn de herdenkhuisjes onschadelijk voor mens, dier en milieu. Zo wordt bijvoorbeeld gewerkt met verf op basis van lijnzaadolie. 

Over Gedenkhuisje_reiger_JSTWoodworks_bird

'Wist u dat vogels ook graag in een vogelhuisje overwinteren?'

In gebruik

Hoe het werkt

Ieder huisje heeft een afsluitbaar zoldertje waarin een gedeelte van de crematie-as veilig wordt opgeborgen. Een bewaardoosje voor de as zit bij het gedenkhuisje inbegrepen. Er is voldoende ruimte om eventueel een persoonlijk briefje, foto of een ander klein aandenken samen met de as te bewaren. Een etage lager bevindt zich het nestkastje waar vogels hun jongen grootbrengen. In het klein formaat vogelhuisje zit het nestkastje bovenin.

Huisje op maat

maatwerk

Heeft u graag een gedenkhuisje op maat, dan bouwt JST Woodworks deze met alle liefde voor u. Zo zijn er bijvoorbeeld maatwerk huisjes gebouwd waarbij het gebruikte hout door de klant is aangeleverd (o.a. boothout) maar ook vogelhuisjes waar de volledige as in bewaard wordt. Geen wens is te gek. Houdt u er wel rekening mee dat er een levertijd van toepassing is bij maatwerk. Lees  meer over maatwerk projecten.

Waar ophangen?

de beste plek

Hang het gedenkhuisje op een rustige en beschutte plek waar vogels zo min mogelijk worden gestoord. Het liefst niet in de volle zon. Een vrije aanvliegroute is belangrijk met een boom of struik in de buurt waar vogels kunnen schuilen. Zorg dat het mini urn huisje stevig hangt en verwijder oud nestmateriaal wanneer alle vogels zijn uitgevlogen. Het huisje wordt ook graag als winterverblijf gebruikt.

Duurzaamheid

verzorging

De vogelhuisjes zijn met lijnzaadolie bewerkt om deze te beschermen tegen weersinvloeden zoals vocht. Ondanks deze beschermende laag doet u er goed aan om het huisje jaarlijks van een vers laagje lijnzaadolie te voorzien. JST Woodworks verkoopt lijnzaadolie in de webshop.

Gedenkhuisje Barn Swallow JSTWoodworks

'Wij bouwen met alle liefde een mini urn op maat'

Online winkel

SHOP

De mini urn gedenkhuisjes van JST Woodworks zijn verkrijgbaar via de webshop. JST Woodworks verzend haar vogelhuisjes verzekerd en streeft er naar uw order binnen 24 uur te versturen. Wilt u het vogelhuisje liever in Haarlem ophalen dan kunt u dit aangeven tijdens het bestelproces. JST Woodworks neemt dan contact met u op.

Achter de schermen

Joost & Nicole

JST Woodworks wordt gerund door Joost van Vondel en zijn dochter, Nicole van Vondel. Joost, de grondlegger van JST Woodworks, is de creatieve ontwerper van de gedenkhuisjes. Nicole richt zich op het contact met de klant, de marketing & PR en de visuele communicatie.